Gemlik’te madde bağımlılığı zirvesi

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de önemli bir sorun olarak ortaya çıkan madde bağımlılığı ile mücadele konusu Gemlik’te masaya yatırıldı.

Gemlik’te madde bağımlılığı zirvesi

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği, ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konulu toplantı Atatepe Sosyal Tesisleri’ Kaymakam Cahit Işık, Garnizon Komutanı P. Kurmay Albay Namık Kemal Çil, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı büyük ilgi gördü.

 

YAPILMASI GEREKENLER

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Sivil Toplum Örgütü Yöneticileri, Halk sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri Yöneticileri, Hastane Başhekimi Dr. Şahmeran Çelenkoğlu’nun da yer aldığı toplantıda, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu. 

Madde bağımlılığının bireylerin ve toplumun geleceğini tehdit eden, huzur ve güvenliği derinden sarsan bir olgu olduğuna dikkat çeken Kaymakam Cahit Işık, madde bağımlılığına olan arz ve talep azaltımı konusunda gelinen noktayı anlattı. Gemlik Belediyesi, Kent Konseyi, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan onlarca projenin alt yapısında da madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirme, madde bağımlılığına yol açan koşulların giderilmesi ve öğrenciler ile velilere sahip çıkılmasının amaçlandığını hatırlatan Kaymakam Işık, yürütüyen birçok projenin devam edeceğini vurguladı. 

ALTI AYDA BİR OPERASYON

Gemlik’te 2015 yılında madde bağımlılığı ile ilgili 47 olay meydana geldiğini, 2’sinin yaşı 18’den küçük 66 kişinin yakalanıp, 2 kişinin tutuklandığı bilgisini veren Kaymakam Işık, hukuki ve teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra ortalama altı ayda bir operasyonlar yapıldığını anlattı. Arz ve talep azaltımına önem verdiklerini, çünkü bağımlılık sonrasında geri dönüşün zor ve pahalı olduğunun altını çizen Cahit Işık, Gemlik’te madde bağımlılığı oranını en asgariye indirmek için tüm birimlerin büyük bir mücadele verdiğini söyledi. 

GENÇLİK MERKEZİ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, spor tesisleri, gençlik merkezleri ve gençlere yönelik yatırımları anlatarak, sportif, kültürel ve sosyal tüm etkinliklerin maddi boyutunun da Gemlik Belediyesi tarafından karşılandığını hatırlattı. Boşaltılan Adliye eski binasını da Gençlik Merkezi yapmak istediklerini ancak Mal Müdürlüğü’nün itirazına takıldıklarını kaydeden Refik Yılmaz, ‘Kaymakamlık kanalıyla Defterdarlığa yazı yazılmasını ve bu itirazın kalkmasını istiyoruz. Biz burasını Gençlik Merkezi yapmak istiyoruz, kamu zararı olur diyorlar. Asıl gençleri kaybedersek kamu zararı olur’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X