Gemlik’te metruk bina yıkımları sürüyor

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, metruk bina yıkımlarını sürdürüyor. Gemlik’te son iki yıl içinde yaklaşık 200 binanın yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Gemlik’te metruk bina yıkımları sürüyor

CEMAL KIRGIZ

Gemlik’te encümen kararı sonrası çalışmaları tamamlayan ekipler, son iki yıl içinde 200’e yakın metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiler. 

Dr. Ziya Kaya Mahallesi Ergen Sokak’ta çalışmaları yürüten ekipler, iki ayrı metruk binanın yıkımını tamamladılar. Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın yıkımları yerinde incelediler. Hem görünüm açısından, hem de tehlikeli olması yönünden rahatsızlık veren binaları yıkarak, kent estetiğine kattıklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, metruk binaların madde bağımlılarının mekânları haline gelmesi açısından da başka bir toplumsal sorun yarattığını ifade etti.

YIKIMLAR SÜRECEK

Gemlik’te iki yıldır süren metruk bina yıkımlarının süreceğini bildiren Büyükgölcigezli, “Sadece kent merkezinde değil, mahalle statüsüne dönüşen eski köylerde, eski beldelerde de bu çalışmaları sürdürüyoruz. İki yıl içinde 200’e yakın metruk bina yıkımını tamamladık. Bir yandan kaçak yapılarla mücadele ederken, diğer yandan da metruk bina yıkımlarını yapıyoruz. Büyük temizlik devam edecek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X