Gemlik’te metruk binalara yıkım

Gemlik’te atıl durumda bırakılan ve tehlike yaratan binaların yıkımı sürüyor. İlçede yıl içinde tehlike yaratan 100’ün üzerinde metruk binanın belediye ekipleri tarafından yıkıldığı bildirildi.

Gemlik’te metruk binalara yıkım

CEMAL KIRGIZ

Bir yandan kaçak yapılarla mücadele eden ekipler, diğer yandan da atıl durumda bırakılmış, tehlike saçan ve madde bağımlılarının barınma alanı olabilecek metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Caddesi’nde atıl durumdaki 4 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Belediye ekipleri ayrıca Gençali Mahallesi’nde de 3 adet metruk binanın yıkımını tamamladı. Gemlik Belediyesi yıkım ekipleri son bir yıl içinde 100’ün üzerinde metruk bina yıkımını tamamladı.

Kaçak yapıdan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, bir yandan da toplumsal yara haline gelen metruk binaların yıkımını devam ettireceklerini ifade etti. Gemlik Belediyesi ekiplerinin son bir ay içinde 20’nin üzerinde metruk bina yıkımı yaptığını anlatan Ahmet Avcı, Belediye Encümeni’nin aldığı kararların ivedilikle uygulamaya konulduğunu açıkladı.

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE

Encümen kararları doğrultusunda yıkımların devam edeceğini ifade eden Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, iki gün içinde yıkımı yapılan binaların ardından 15’e yakın metruk bina yıkımının daha sırada olduğunu bildirdi. Kaçak yapılarla mücadele timinin de çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, günlük takipler ve raporlar doğrultusunda kaçak yapılarla mücadeleden de ödün vermeyeceklerini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X