Gemlik’te öldürülen Düzgün Akyıldız’ın ailesi adalet istiyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde madde bağımlısı tarafından öldürüldüğü iddia edilen Düzgün Akyıldız için imza kampanyası başlatıldı. Bu arada katil zanlısı E.Y. hakkında müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Gemlik’te öldürülen Düzgün Akyıldız’ın ailesi adalet istiyor

Geçen yıl aralık ayında Gemlik’te fabrika işçisi Düzgün Akyıldız (30), eşi I.A. (29) ile sahilde yürüyüş yaptığı sırada madde bağımlısı olduğu ileri sürülen E.Y. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine E.Y. elindeki bıçağı Akyıldız’ın kalbine saplayarak ölümüne sebep oldu.

 

Henüz bir yıllık evli olan Düzgün Akyıldız’ın arkasında gözü yaşlı eşi, ailesi ve sevenleri kaldı. Akyıldız’ın ailesi, sosyal medya üzerinde “Adalet istiyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Kısa sürede binlerce imza toplayan aile, üzücü olaya sebep olan suçlunun hiçbir cezai indirimden yararlanmadan en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor.

MÜEBBET İSTENİYOR

Düzgün Akyıldız’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı sürdüren savcı iddianameyi hazırladı. Savcı, sanık E.Y. hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan TCK’nun 81 maddesine göre müebbet hapis talebiyle dava açtı. Bir hiç uğuruna ölen Akyıldız’ın mart ayında görülecek dava için 25 bin imza toplanması hedefleniyor.

Öte yandan, geçen ay yaşanan olaya tepki göstermek için binlerce kişi Gemlik’te yürüyüş düzenlemiş, uyuşturucu ile mücadele için yetkililere seslerini duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X