Gemlik’te sosyal yardım devrimi

Gemlik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçenin ‘‘yoksulluk haritası”nı çıkartacak yeni bir sistemi uygulamaya hazırlanıyor.

Gemlik’te sosyal yardım devrimi

Gemlik’te sosyal yardımı ve sosyal belediyeciliği hem çağa uygun hem de ihtiyaç sahiplerinin taleplerine göre yeniden şekillendirmeye hazırlanan Gemlik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, tüm verileri aynı noktada toplayacak yeni bir sistem geliştirdi. Gemlik Belediyesi bünyesinde çalışan bilgi işlem ve istatistik personeli tarafından hazırlanan sistemde müdürlüğün topladığı bilgiler depolanacak ve işlenecek. Kendilerine gelen ihbar ve başvurular ışığında mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri mesken, aylık gelir, araç ve diğer eşyalara sahip olma durumu gibi çeşitli bilgileri bu yazılımda toplayarak yorumlayacak. Buna göre, en kişilere en uygun yardım ve destek biçimi sağlanacak. Önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek Halk Market başta olmak üzere Gemlik Belediyesi’nin diğer sosyal projelerinde de aynı proje üzerinde hareket edilecek.

İHTİYACA GÖRE YARDIM…

Gemlik Belediyesi yardım çalışmaları üç koldan gerçekleşecek. Belediye, topladığı verileri kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile paylaşarak, hangi vatandaşın gerçekten neye ihtiyacı olduğu konusunda en doğru veriye ulaşacak. Her vatandaşa aynı yardımın yapılması yerine; gıda ihtiyacı olana gıda, giyim ihtiyacı olana giyim, bakım ihtiyacı olana bakım yardımı sağlanacak.

BELEDİYE YAZILIMCILARI HAZIRLADI…

Gemlik Belediyesi çalışanları tarafından hazırlanan ve yardım işlerinde kullanılacak yazılımda, başvuran ihtiyaç sahibinin paylaştığı bilgiler saklanacak. Toplanan bilgilerle hangi mahallede ne kadar ihtiyaç sahibi olduğu ve bu kişilerin çeşitli başlıklarda kategorize edilmesi sağlanacak. Gemlik Belediyesi’nde ilk kez faaliyete geçecek bu sistemde ilçenin yoksulluk haritası çıkarılacak ve yardımlardan en yüksek fayda sağlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X