Gemlik’te tarihi binalar restore edilecek

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tarihi binaların röleve projelerinin bulunduğunu belirterek, aslına uygun restore çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Gemlik’te tarihi binalar restore edilecek

CEMAL KIRGIZ

Demirsubaşı Mahallesi’nde bulunan ve tehlike yarattığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan bina ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak ilçeye özgü sivil mimarinin yaşatılması için önemli projeler hazırladıklarını kaydetti.

Restorasyon ihalesi sonrasında ilçenin sivil mimari örneklerini yansıtan binaların yeniden aslına uygun olarak inşa edilerek eski ihtişamına kavuşacağını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Tehlike saçtığı için yıkım kararı alınan bu binamız ilçemize değer katacak eserler arasına girecektir. Gemlik’in sivil mimari örneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için projelerimizi yaşama geçiriyoruz. Kent silueti, kent estetiği ve şehircilik anlayışımıza büyük katkılar sağlayacak ve estetik anlamda da değer katacak sivil mimari örneklerimizi yaşatacağız. Gemlik’in tarihi ve sivil mimari örneği binaları gelecek kuşaklar da tanıma, görme, inceleme ve sahip çıkma imkânına kavuşmuş olacaklar” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kaçak yapılarla mücadelenin yanı sıra, tehlike saçan metruk binaların yıkım çalışmalarının da devam edeceğini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X