Gemlik’te toplu konut çalışmaları başladı

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi’nde yapacağı toplu konutların temel kazı çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, temelin ay sonuna kadar atılacağını bildirdi.

Gemlik’te toplu konut çalışmaları başladı

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi’nde yapacağı toplu konutlarda kazı çalışmaları başladı. 970 konutluk projenin ilk etap çalışması olan 158 konut 8 dükkânlı bölümünde kazı çalışmaları tamamlanmak üzere. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni Gemlik’in temellerinin ay sonuna kadar düzenlenecek törenle atılacağını söyledi.

Hafriyat çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini bildiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 970 konutun tamamının yıl sonuna kadar ihaleye çıkacağını kaydetti. 2 yıl içinde konutların ve işyerlerinin yapımını tamamlayarak, hak sahiplerine teslim edileceğini açıklayan Refik Yılmaz, “Deprem testleri ile çürük raporu almış daire sahiplerinin yanı sıra, en az 5 yıl boyunca ilçede ikamet eden ve evi olmayan vatandaşlarımız öncelikli olacak. Ayrıca evi olmayan emeklilerimize de yüzde 10 oranında bir hak veriyoruz” dedi.

5 BİN KİŞİLİK MAHALLE

970 konutluk toplu konut projesi ile 5 bin kişilik yeni ve modern bir mahalle oluşturacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, proje kapsamında okul, sağlık ocağı, cami, bisiklet yolları, spor kompleksleri, çocuk parkları, yürüyüş alanları gibi sosyal donatıların da Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağını kaydetti. Yılmaz, “Kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına uygun bir Gemlik inşa ediyoruz. GEMPORT hisselerinin satışından elde edilen kaynağı yeni ve modern Gemlik’in kurulmasında kullanacağız. Gemlik halkı deprem riskinden uzak, en iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X