Gemlik’teki cinnetin altında yatan gerçek

Prof. Dr. Aşkın’a göre, depresyon hastaları yakınlarını sahipsiz kalmasın diye öldürüyor.

Gemlik’teki cinnetin altında yatan gerçek

Gemlik’te cinnet getiren MİT görevlisi Kenan Şen’in 10 yaşındaki kızı Eda’yı öldürüp, eşi Seçil Şen’i ağır yaraladıktan sonra yaşamına son vermesinin yankıları sürüyor. 

Baba kızın cenazeleri Gemlik’te toprağa verilirken, evde yapılan incelemede Kenan Şen’in ‘Bu depresyon beni bir türlü bırakmıyor. Çok üzgünüm affedin’ diye yazan bir not bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Psikiyatrist Prof. Dr. Rüstem Aşkın, yaşanan üzücü olayı değerlendirdi. Aşkın, ağır depresyon hastalarının çok sevdiği yakınlarını, kendisine bir şey olduktan sonra onların sahipsiz kalıp, zarar görmemesi için öldürebildiklerine diktkat çekerek, ‘Bu kişiler, kendilerinin ölümünden sonra çok sevdiği yakınlarının sahipsiz kalacağını, zorluklar yaşayacaklarını düşünüyorlar. Hastalığın da etkisiyle yakınlarını kurtarmak düşüncesiyle onlara zarar verebiliyorlar. Sonra da kendilerine. Bu tablolar, ağır depresyon vakalarında görülebiliyor’ diye konuştu. 

Deprasyon vakalarında artış var

Prof. Dr. Rüstem Avcı, son dönemlerde depresyon hastalarında artış gözlendiğini belirterek, ‘Depresyonda, mevsimler çok önemlidir. Özellikle kış ayları. Ayrıca, soya çekim ve sosyal çevrede etken. Bunlara, kişinin olayları algılama ve yorumlama kusurlarını, yaşadığı ekonomik ve işsizlik gibi gerçekleri de ekleyebiliriz. Aslında depresyon, tedavisi kolay bir hastalıklardır. İlaç ile giderilebilir. Bu hastalardaki en büyük sıkıntı, ‘Ben kendimi tedavi edeceğim’ diyerek doktora gitmemesi. Gittiyse de verilen ilaçları almamaları. Bunun yerine ot ile veya üfürükçüler ile şifa aramaları. Bunlar, hastalığın ilerlemesine ve kötü sonuçlara neden olabiliyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X