Gemlik’ten kalkan gemi Karadeniz’de kayboldu

Şile açıklarında bir Türk kargo gemisi ile irtibat kesildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri battığı sanılan gemiden son sinyalin alındığı bölgede arama yapıyor.

Gemlik’ten kalkan gemi Karadeniz’de kayboldu

İstanbul Şile açıklarında bir Türk kargo gemisi ile bağlantı kesildi. Battığı sanılan gemideki mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

 

Gemlik Limanı’ndan Karadeniz Ereğli Limanı’na dökme demir taşıyan Bilal Bal isimli Türk bandıralı kuru yük gemisinden, sabah saat 04.25’te EPIRB (Acil Durum Lokasyon Belirten Radyo Vericisi) sinyali alındı.

 

EPIRB cihazı gemi battıktan sonra yüzeye çıkarak veya yüzeyde kalarak kurtarma amaçlı sinyal gönderiyor.

 

Şile’nin 7 mil açığından alınan sinyal sonrası bölgeye Kıyı Emniyeti’ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

 

Arama çalışmalarında henüz gemiye ulaşılamazken; üzerinde “Bilal Bal” yazılı can simidi ile “ORAPİN 4” yazılı şişme can salı bulundu.

 

Kuru yük gemisinde bir kaptan, bir ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemisi, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı olmak üzere 10 kişilik mürettebat bulunduğu öğrenildi.

 

Münferit arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine saat 07.15’te KIYEM 1, KIYEM 5, KIYEM 8 botlarıyla Sahil Güvenlik botu tarafından deniz alanında geniş arama sahasında arama faaliyetleri sürdürülüyor.

 

Çalışmaların Şile’nin Ağva Karacaköy’den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürüldüğü belirtildi.

 

“GEMİYLE İLGİLİ PARÇALAR KIYIYA VURDU”

 

NTV yayınına katılan Deniz Haber Ajansı’ndan Recep Canpolat, “Şu ana kadar gemiyle ilgili parçalar karaya vurmuş durumda. Geminin battığı konusunda hemfikir olunduğu söyleniyor. 1974 yapımı bir gemi. Gemide yaklaşık 10 mürettebatın olduğu bize gelen bilgiler arasında” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X