GEMTAŞ’tan yeni toplu konut projesi

Gemlik Belediyesi iştiraki olan GEMTAŞ tarafından yapılacak toplu konutların temeli atıldı.

GEMTAŞ’tan yeni toplu konut projesi

CEMAL KIRGIZ

 

GEMTAŞ, Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa ettiği 18 konutluk projenin ardından ikinci toplu konutların temelini attı. Yeni Mahalle Alemdar Caddesi’ne 20 konut ve 1 dükkan inşa edilecek. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, deprem riski yüksek olan Gemlik’te sağlam zeminli arazilere sağlam binaların belediye sayesinde yapıldığını söyledi. Cihatlı Mahallesi’ne yapılan bin konutlu proje için 17 bin başvurunun olduğunu kaydeden Refik Yılmaz, “Bu talep bizi daha fazla çalışmaya sevk ediyor. Bozuk ormanlık alanlar, makilikler ve orman vasfını yitirmiş arazilerde yapılacak ilçeye özel değişiklikle buralara da 8 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Teknik kadromuz da mali bütçemiz de bunu yapacak güçtedir” dedi. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Şehit Cemal İlkokulu’nu belediye olarak yenileyip, 24 derslikli olarak teslim edeceklerini söyledi. Şükrü Şenol Ortaokulu’na da spor salonu kazandıracaklarını kaydeden Yılmaz, Paşa Konağı yanındaki eski jandarma lojmanlarını da yenileyip, 5 mahallenin ortak kullanacağı modern bir sağlık ocağı haline getireceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X