Genç başkan talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son AK Parti MKYK toplantısında genç isimlerin ilçe başkanı yapılmasını, kadın ve gençlerin de il yönetimlerine alınmasını istediği öğrenildi.

Genç başkan talimatı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti MKYK toplantısında parti yönetimine ilginç bir talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın devam eden ilçe kongrelerinde gençlik kollarından genç isimlerin ilçe başkanı yapılmasını istediği, ayrıca kadın ve gençlik kolları temsilcilerinin il yönetimlerine alınmasını söylediği belirtiliyor. Partinin yaptırdığı anketlerde, gençlerden yeterli destek gelmemesinin bu kararda etkili olduğu yorumları yapılıyor.

AK PARTİ’DE YAPILANMA

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cuma günü yapılan ve 4 saat süren MKYK toplantısında Erdoğan, parti birimlerinin yeni dönem çalışmaları hakkında brifing aldı. Toplantıda, hükümet çalışmalarından çok parti genel merkezinin çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda, ilçe kongrelerinin devam ettiği dile getirilirken, tüm MKYK üyelerinin ilçe kongrelerinde görevlendirilmesine karar verildi.

GENÇ BAŞKAN DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kongrelerle ilgili değerlendirme yapılırken, “Partimiz yeniden yapılanırken, gençlere ve kadınlara öncelik vermeliyiz. Gençleri ve kadınları parti yönetiminde daha fazla görevlendirmek gerekir. İlçe başkanlarını belirlerken, gençlik kollarından isimleri başkan yapın. İl yönetimlerine de gençlik ve kadın kollarından yöneticiler getirin” mesajını verdiği belirtiliyor.

Parti tarafından daha önce yapılan araştırmalarda, gençlerin desteğinin azaldığı, son referandumda da oy kullanan gençlerin sadece yüzde 35’inin destek verdiği saptanmıştı. Parti kurmayları, azalan desteği arttırmak için önlem alınacağını ifade ettiler.

TASFİYE DEĞİL YENİLENME

Erdoğan’ın kongre sürecinde zaman zaman dile getirdiği “metal yorgunluğu ve değişim” sözlerine de açıklık getirdiği öğrenildi. Erdoğan, teşkilatlarda başlattıkları değişimin tasfiye olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, “Bu bir tasfiye değil, yenilenmedir. Görevden ayrılan tüm arkadaşlarımız başarısızlık nedeniyle ayrılmıyor. Biliyorsunuz üç dönem şartı teşkilatlarımız için de gerekli. Yenilenme adına yapılan görev değişiklikleri de var” dedi.

2019 seçimlerine bugünden hazırlanılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, vatandaşla tek tek bağ kurulmasını önererek, “Halka dokunacak işler yapmalıyız” dediği ifade ediliyor.

ÖZELEŞTİRİ

Toplantıda konuşan MKYK üyelerinin de referandum sonuçlarının ardından yaptıkları analizleri paylaştığı dile getirildi. Parti teşkilatlarının çalışmalarda, salon toplantıları yerine ev ziyaretleri, yüz yüze ilişki, mikro sorunlara çözüm önerileri gibi başlıklara ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladılar. Parti örgütü ve belediyelerin insani ilişkiler yerine profesyonel ilişkiler içine girdiği, güç ekseninde kurulan bu ilişkilerin partiye zarar verdiği saptamaları ise dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X