Genç bilim insanları eserlerini sergiledi

Mayıs ayında yapılacak Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması için orta öğretim öğrencilerince hazırlanan 150 proje, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) sergilendi.

Genç bilim insanları eserlerini sergiledi

Sergi nedeniyle Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda açılış töreni düzenlendi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması’na Türkiye çapında 1000’in üzerinde başvuru yapıldığını söyledi.

Ön elemeyi geçen 150 projenin 2-3 Nisan tarihleri arasında Merinos AKKM’de izlenime sunulacağını belirten Başkanvekili Karlık, “Değerli jüri üyeleri projeleri değerlendirecek ve kategorilerine göre finalist 50 proje ortaya çıkartılacak. Finalistler, 8-9-10 Mayıs’ta Merinos Park’ta tasarım ve inovasyon temasıyla gerçekleşecek Bursa Bilim Şenliği’nde bilim severlere eserlerini gösterecek” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer ise, ortaokullardan 40, liselerden 50 ve meslek liselerinden 60 olmak üzere toplam 150 projenin sergiye çıkarıldığını ifade etti. Sezer, 150 eserin mayıs ayında değerlendirme kurulu tarafından elemeye tabi tutulacağını ve ortaokullardan 15, liselerden 15 ve meslek liselerinden 20 olmak üzere toplam 50 eserin finale kalacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X