Genç çiftçiden hibe desteğine büyük ilgi

Genç çiftçilerin desteklenmesine ilişkin proje büyük ilgi gördü. Orhaneli’nde şu ana kadar 62 çiftçi proje için müracaat ederken, Mustafakemalpaşa’da ise bu sayısının 200’e ulaştığı öğrenildi.

Genç çiftçiden hibe desteğine büyük ilgi

OSMAN SAK-SEZGİN EREN

Genç çiftçilerin desteklenmesine ilişkin proje kapsamında Orhaneli’nde yaklaşık 250 kişinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Murat Çetin, İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Gökmen Aydın ve Ziraat Mühendisi Murat Şaşmaz katıldı. 

Toplantıda genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin hazırlanan uygulama rehberi konularında detaylı bilgiler verildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, “Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçilerin Desteklenmesi hakkındaki tebliğe göre 18-40 yaş arasında köyde ikamet eden ya da köyde ikamet etmeyi taahhüt eden erkek ve kadın çiftçilere 30 bin TL hibe destek verilecektir. Yapılacak projeler hayvansal üretime yönelik, bitkisel üretim ve tıbbi aromatik bitkiler ve coğrafi işaretli ürünlerin üretilmesi depolanması ve pazarlanmasına yönelik projeleri kapsamaktadır” dedi.

ORHANELİ’NDE 62 BAŞVURU

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, “Bu projeler, 7 başlık erkek besi sığırı projesi, 4 başlık damızlık düve üretim projesi, 40 kovanlık arıcılık projesi,  40 koyunluk küçükbaş projesi, 10 dekarlık meyve bahçesi tesisi projesi, bir dekarlık sera projesi gibi tavsiye edilen projelerdir. Proje, tersine göçü hareketlendirmek için önem arz etmektedir. Başvurulara 12 Nisan tarihinde başlanmış olup, 13 Mayıs’ta son bulacaktır. Başvurular gencciftci.tarim.gov.tr internet adresinde yapılacak olup, şu ana kadar ilçemizden müracaat eden çiftçi sayısı 62’dir.  Bu çiftçilerin değerlendirilmesi, Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

HAYVANSAL VE BİTKİSEL ÜRETİM

Proje, Mustafakemalpaşalı genç çiftçilerden de yoğun ilgi gördü. İlçede hibe desteği projesine şimdiye kadar 200’e yakın başvuru olduğu belirtildi. 30 bin liralık hibe desteği projesine başvuruları yapmak isteyen genç çiftçilere İlçe Ziraat Odası’nda görev yapan ziraat mühendisleri de destek veriyor. Başvuruda bulunmak isteyen genç çiftçilere form doldurulmasında yardımcı olduklarını söyleyen Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, “Tebliğ kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği,  meyvecilik ağırlıklı olmak üzere bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri için odamıza gelerek başvuruda bulunuyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X