Genç çiftçiden rekor başvuru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’na İnegöl’de rekor başvuru olduğu bildirildi. Hayvancılık, et ve süt projeleri öne çıkıyor.

Genç çiftçiden rekor başvuru

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şu ana kadar İnegöl’de 900’e yakın müracaat olduğunu kaydetti. 

16 Şubat 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı ile ilgili tebliğin yayınlandığını ifade eden İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde bir toplantı tertip ettik. Gerek şartların uygun olması, gerekse hitap ettiği genç çiftçilerin İnegöl’de çok olması ilgiyi daha da arttırdı. Şu anda ilçemizde başvuru 900’e yaklaştı” dedi.

HAYVANCILIK, ET VE SÜT

Başvurular incelendiğinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile et ve süt tipinde projeler olduğunu kaydeden Mahmut Doğru, “Bunları koyunculuk, arıcılık, tavukçuluk takip ediyor. Şuan yoğun bir talep var. İnşallah bu projeden faydalanan çiftçi sayısı İnegöl’de fazla olur. Bu bir limit meselesi. Dolayısıyla bu projeden yararlanma limiti var. Gönül ister ki, projeye başvuran bütün arkadaşlar, bundan faydalansın. Ama ilimize taahhüt edilen kaynaktan ilçemize de belirli bir kısmı verilecek. Üreticilerimiz bu projeye güzel bir ilgi gösteriyor” diye konuştu.

ELMA VE ARMUTTA KARA LEKE UYARISI

Öte yandan diğer çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Mahmut Doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Meyvecilik konusunda, erken uyarı sistemlerinden aldığımız veriler doğrultusunda da, üreticilerimizin elma ve armuttu kara leke çalışması başlatması gerekiyor. Bu konuda çiftçilerimizi uyarıyor” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X