Genç çiftçiye destek

Genç çiftçinin desteklenmesine yönelik proje çerçevesinde Projesi kapsamında Orhaneli’nde 7 çiftçiye toplam 42 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Genç çiftçiye destek

OSMAN SAK

Orhaneli’nde Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki ‘Genç Çiftçi Projesi’ çerçevesinde, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla 7 çiftçiye toplam 42 büyükbaş hayvan dağıtıldı. 

11 PROJE BULUNUYOR

Orhaneli için büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin büyük öneme sahip olduğunu belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, “Göç veren değil, göç alan ilçe olmamızın yolu bu tip projelerden geçmektedir. 2016 yılında 11 proje destek almaya hak kazanmıştır. Bunlar  sera yapımı, meyve bahçesi tesisi, arıcılık, küçük baş hayvancılık ve büyükbaş hayvancılık projeleridir. 2016 yılında başlayan 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecek olan Genç Çiftçi Projesi için, umarım ilçemizden daha çok proje başvurusu ve daha çok üreticimiz faydalanır. İlçe Müdürlüğü olarak çalışmalarımız artarak devam etmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X