‘Genç girişimciye ilham olacak’

Başarılı iş insanlarının gerçek ve sıradışı öykülerini içeren “Cesur Yürekler” kitabını kaleme alan Bursa sanayisinin önemli isimlerinden Yakup Altınöz, “Bu çalışma, genç girişimcilere ilham olacak” dedi.

‘Genç girişimciye ilham olacak’

DİLEK ATLI

İşadamı ve pazarlama bilim uzmanı Yakup Altınöz’ün iki yıl süren özverili bir çalışmayla hazırladığı “Cesur Yürekler” kitabı, Bursa ve ülke ekonomisine değer katan iş dünyasının 101 isminin yaşam öyküsüne ışık tutuyor. 

Başarılı iş insanlarının gerçek ve sıradışı öykülerini kahramanlarının ağzından kaleme alan ve fotoğraflarla bir kaynak eser ortaya çıkaran Altınöz, “Cesur Yürekler, Bursa’dan Türkiye’ye ve oradan da dünyaya adını duyurmuş girişimci, sanayici ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiriyor. Bu çalışmayla genç girişimciler örnek alabilecekleri, rol model olarak belirleyecekleri iş insanlarının hayatlarına ulaşma şansı bulacaklar. Amacım, Cesur Yürekler’in genç girişimcilere ilham olması” diye konuştu.

KENT BELLEĞİNE ÖNEMLİ KATKI

Japon Stili Pazarlama ve Türkiye’de Uygulanabilirliliği, Kuran-ı Kerim’den İnciler, Örnek Girişimciler kitaplarından sonra dördüncü çalışması Cesur Yürekleri hazırlayan Yakup Altınöz, kent belleğine katkı sağlamak adına gerçekleştirdiği yazınsal çalışmaları sanayici kimliğiyle birlikte yürütmenin faydalarına değinerek, şunları aktardı: 

“1958 yılında çocuk yaşta iş hayatına girdim. 12 yaşındaydım. Hem çalıştım, hem okudum. İşadamı olmaya bu yaşta karar verdim ve Bursa Ticaret Lisesi’ni bitirdim. Bugünkü adıyla Gazi Üniversitesi olan Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde okudum. Yüksek lisansımı yine işletme bölümünde Uludağ Üniversitesi’nde yaptım. 18 yaşında vergi mükellefiydim. Yurtdışı seyahatlerimi kaleme alarak basına servis ettim. Böylece köşe yazarlığına başladım. Söyleşiler yaptım. Halen üniversitelerde konferans veriyorum. Cesur Yürekler’i hazırlarken bu birikimlerimden yararlandım. İş dünyasının 101 ismine ulaşmak, onlardan zamanlarını istemek konusunda avantajlıydım. Tüm isimlerle çok rahat söyleştik. Söyleşilerde yaşam öykülerini, anılarını ve başarı hikayelerini bir araya getirdim. Her soruma açıkyüreklilikle yanıt verdiler. Cesur Yürekler, işadamı kimliğimi yazın hayatına yakınlığım ile birleştirerek bir bilgi belleği oluşturmak üzere hazırladığım bir çalışma oldu.”

BAĞIŞ KARŞILIĞI SATIN ALINABİLİR

Kitapta yer alan isimleri titizlikle seçtiğini belirten Altınöz, “Bursa’nın iş dünyasında 58 yıllık birikime ve yakınlıklara sahibim. Birçok iş insanının hayatını yakından biliyorum. 101 ismi, yatırımı Bursa’da olan, buraya katma değer sağlayan, istihdam ve ihracata katkıda bulunan iş insanları arasından belirledim. 3000 adet basılan kitaptan sadece Bursa Ticaret Lisesi’ne bağış yapanlar edinebilirler. Bursa Ticaret Lisesi Vakfı Başkanı olarak bu yolu daha uygun buldum. İsteyenler 532 5994814’ü arayıp Murat Koşar ile görüşebilir, bağış yapıp kitaba sahip olabilir“ dedi. 

Cesur Yürekler kitabında yer alan her ismin genç girişimciler için birer rol model olduğunun altını çizen Altınöz, Devlet Eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar’ın kitapta önemli ve özel bir yer aldığına değinerek, şunları kaydetti: 

“Sayın Çağlar’ın hayatı destan gibi. Çok etkileyici. Sahibi olduğu medya grubunun ulusal bir havası var. Kaliteli, düzeyli ve kişilikli çalışanları bulunuyor. Kitapta ayrıca, ihracatta Türkiye’ye değer katan Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ve Ermaksan Makina Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, Simge Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer gibi isimler de gençler için örnek teşkil ediyor. Bunun yanı sıra Cesur Yürekli Kadınlar ve Cesur Yürekli Gençler adını taşıyan iki kitabın daha hazırlığı içinde olduğumu ve yakında piyasaya çıkacağını söylemek isterim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X