Genç havacılar sertifika aldı

Orhangazi Türk Hava Kurumu Şubesi’nin açtığı Model Uçak Kursu’na katılan 13 kursiyere sertifikaları verildi.

Genç havacılar sertifika aldı

NEVZAT OKUMUŞ

 

1987 yılından bu yana her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Model Uçak Kursu’nun sertifika töreninde konuşan THK Orhangazi Şube Başkanı Muharrem Kolay, “THK, kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre-zekat ve bağış gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen havacılık kursları da her yıl artarak devam etmektedir” dedi.

 

Model uçak kurslarının 2 Mayıs-26 Temmuz tarihleri arasında verildiğini belirten Kolay, 15 kursiyerden 13’ünün başlangıç sertifikası almaya hak kazandığını söyledi. Törene katılan Orhangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Sancar da Türk Hava Kurumu’nun önemine değinerek, model uçak uçurma yarışında dereceye giren ilk üç isme sertifikalarını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X