Genç havacılara sertifika

Orhangazi’de 1985 yılından bu yana, her yaz açtığı ‘Model Uçak’ kurslarıyla gençlerin boş zamanlarını değerlendiren Türk Hava Kurumu Şubesi, bu yaz 18 kursiyere eğitim verdi.

Genç havacılara sertifika

NEVZAT OKUMUŞ

Törene katılan Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, THK Şubesi’nin bu tür organizasyonlar ile kurumun geleceğini perçinleştirdiğini belirterek, gençlere havacılığı sevdiren etkinliklerinden ötürü kutladı ve ilk sertifikayı yarışma birincisi Enes Katip’e verdi. THK Orhangazi Şubesi Başkanı Muharrem Kolay da, model uçak kurslarını geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Bu yaz üç dönem halinde düzenlenen kursları bitiren 18 kursiyerin model uçaklarını yarıştırdığını ve dereceye girenleri ödüllendirdiklerini ifade eden Kolay, kursların öğretmenliğini Hüseyin Demirsoy’un yaptığını kaydetti. 

“Amacımız gençlere havacılığı aşılamak ve sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, kendilerine olan öz güvenlerini kazandırmak, öğrencilere tatillerini daha verimli geçirtmek ve en önemlisi geleceğin pilotlarını keşfederek, onların bu yolda ilerlemesini sağlamaktır” diyen Muharrem Kolay, kurum bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’nin bulunduğunu kaydetti. Törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X