Genç sanatçılardan ‘İzleniyorum’ sergisi

Genç ressamlar Ali Yılmaz ve Eray Yücel, Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin beğenisine sundukları ‘İzleniyorum’ adlı yağlıboya resim sergisi ile kadın öğesine vurgu yaptılar.

Genç sanatçılardan ‘İzleniyorum’ sergisi

DİLEK ATLI

 

Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Konak Kültürevi’nde önceki gün gerçekleştirilen Ali Yılmaz ve Eray Yücel imzalı resim sergisi, Bursalı sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Genç ressamların yağlıboya tablolarla kadın öğesini ele aldıkları ‘İzleniyorum’ adlı sergi sanatseverlerce yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir konuşma yaparken, Nilüfer Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Güney Özkılınç da hazır bulundu.

 

‘KADIN TEMALI SERGİ…’

 

Yaptığı konuşmada sanatın öneminin altını çizen Başkan Bozbey, “Bu önem doğrultusunda sanata destek verenlere, sahip çıkanlara bir dünya vatandaşı olarak teşekkür etmek istiyorum” dedi. Kadın öğesinin ele alındığı sergi ile ilgili olarak Bozbey şunları kaydetti:

 

“Kadın temasının önde olduğu bir sergideyiz. Kadının yeri var mı? Kadın, yaşamımızın her alanında, sanatta, kültürde, sosyal alanda, iş yaşamında erkeklerle yan yana, omuz omuza olması gereken bir yerdedir. Kadınlarında mücadele etmesi gerekiyor. Kadınlarımızın da kendi haklarını, insan olma haklarını koruyacak ve kollayacak bir düzeyde mücadele içinde yer alması ülkemiz ve dünyanın geleceği açısından önemlidir. Kadınların her alanda yer alması geleceğimizin teminatıdır diyebiliriz. Ülkemizde ve dünyada eşit haklar çerçevesinde birlikte yaşamak dileğiyle herkese teşekkür ediyorum.”

 

İZLEDİKLERİNİ AKTARDILAR

 

Yağlıboya resimlerden oluşan ortak sergide bir araya gelen genç ressamlar Ali Yılmaz ve Eray Yücel, “İzleniyorum’ sergisinde kadın öğesini farklı açılardan ele aldıklarını belirttiler. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik Tasarım Bölümü mezunu Eray Yücel, ilk kişisel sergisine imza attığını belirterek, “Grafik tasarımcı olduğum için kendimi geometrik çizgilerin hâkim olduğu kubizme yakın buluyorum. Bu nedenle tablolarımda kübik detaylar yer alıyor. Pablo Picasso hayranıyım. Kübizmi kendime göre farklı bir şekilde yorumladım. Çizgilerim sert değil. Çizgiler ve renklerle oynadım. Siyah beyaz çalışmam da oldu. Türkiye’deki kadınlar üzerine düşündüm. Kadın öğesini işledim. Tuvallerimi büyük tutmak istedim. Amacım, daha dikkatle bakmayı sağlamaktı” diye aktardı.

 

Tablolarını ‘mavi’ adıyla imzalamayı tercih etmesini bu rengin felsefesine bağlayan ressam Ali Yılmaz ise, “Eray ile beni buluşturan nokta kadın teması oldu. Eray, kadınların duygu durumuyla ilgili düşündüklerini tuvale aktarırken ben de kadının toplumdaki yerini ele almayı tercih ettim. Kadının dışlanması, kadın cinayetleri ve toplumdaki kadın unsuru gibi. Realizmden etkilendim. Yağlıboya tablolarımın arasında bir tane de kolaj çalışması var” diye kaydetti.

 

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği mezunu Yılmaz, “İzlediğimiz konuları ele aldık. Serginin ismi buradan geliyor. Benim daha önce sergilerim olmuştu. Bizi Eray’la bir araya getiren bu izlediklerimizdi, gözlemlediklerimizdi. Bizi bir araya getiren ‘kadın’ oldu diyebiliriz” dedi.

İzleniyorum sergisi, 2 Şubat Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X