‘Gençler’, başarıyı gençlerle arıyor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, kırmızı-karalı kulübün ismi gibi bir kadro yapısına sahip olduğunu, bu nedenle de kupa maçı ya da sakatlıklar nedeniyle değil, “kulüp karakteri” gereği genç futbolcularla maçlarda mücadele ettiklerini söyledi.

‘Gençler’, başarıyı gençlerle arıyor

İrfan Buz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcu kadrosunda altyapıdan bu sezon Gençlerbirliği forması giymeye başlayanlarla 11 oyuncu olduğunu belirterek, “İki kaptanımız da burada yetişmiş futbolcular. Bu futbolcularımızın gelişimine katkısı olan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kupa mücadelesinin gençler için önemli bir platform olduğunu dile getiren Buz, “Tüm kadromun değerli futbolculardan kurulu olduğunu biliyorum. Kupada da genç isimlere forma vererek onlara olan inancımı ve değerlerini herkese gösteriyorum. Açıkçası bundan da çok mutlu oluyorum. Bu genç arkadaşların çok çalışması halinde iyi noktalara geleceğine inancım tam” diye konuştu.

 

– “Yine kazanmak istiyoruz”

İrfan Buz, Ziraat Türkiye Kupası’nda yendikleri Torku Konyaspor karşısında ligde de kazanarak, puanlarını 20’ye çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Torku Konyaspor maçlarının planlamasını “iki ayaklı” düşünerek yaptıklarını ve karşılaşmayı kazanarak ilk etabı istedikleri gibi sonuçlandırdıklarını söyleyen İrfan Buz, “Kupada Cizre galibiyetiyle 3 puan yapmışsın, iddialı olmak istiyorsak kazanmalıydık. İyi bir oyunla Torku Konyaspor’u yenerek puanımızı 6 yaptık. Cizrespor ve Giresunspor ile oynayacağız, avantajımızı kullanarak gruplardan çıkmak ve 16’ya kalmak istiyoruz. Kadroyu maç seviyesinde tutmak açısında da önemli. Kupada devam etmek istiyoruz çünkü genç arkadaşlar için iyi bir platform oluyor” ifadelerini kullandı.

Sezon sonu yaklaştıkça alınan her puanın öneminin daha da artacağını ifade eden Buz, ligde Galatasaray’a 5-0 yenilmesinin ardından kupada da kendilerine kaybetmesinin Torku Konyaspor’u “fazlasıyla motive edeceğini” belirtti.

“Rakibimiz bilenerek maça çıkacaktır” diyen Buz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu karşılaşmayı çok ciddiye alacaklardır. Rakibimiz, kupada oynatmadığı as kadrodan 4-5 futbolcusunu bu maçta sahaya sürecektir. Biz de hazırlıklıyız. Sahamızda oynuyoruz ve kazanarak puanımızı 20’ye çıkarmak istiyoruz. İki takımın da motivasyonu en üst düzeyde olacak. Rakibimize karşı kupada ilk ayağı kazandık. Bizden önce oynadıkları son lig maçında 5-0’lık Galatasaray yenilgileri var. Bizim için zor ama izlenmesi güzel bir maç olacağı kesin. Kazanarak yolumuza bakmak istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X