Gençler ‘iş’e koştu

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması başladı. İlk günden binlerce genç, iş umuduyla firmaların stantlarına koştu.

Gençler ‘iş’e koştu

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB) dün başladı. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 165 firmanın 189 stantla yerini aldığı organizasyon, 3 gün sürecek. Gençler etkinliğin ilk daha saatlerinde stantları doldurdu. Özellikle uzun süredir işsiz olanlar, birçok firmanın bir arada olduğu etkinlikte birebir görüşmeyle iş sahabi olmayı umut ediyor. Bu arada ziyaretçilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalar da dikkat çekti. Bazı gençler, ‘Vali de buradaymış onunla mı konuşsak’ derken, bir kısmı da ısrarla firmaların insan kaynakları müdürleriyle tanışmanın yollarını aradı.

25 BİN ZİYARETÇİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ”Bir yanda yetişmiş insan gücümüz kendine uygun iş ararken, bir yanda da buradaki sektörler kendilerine uygun donanımlı, birikimli vizyon sahibi eleman arıyor. Bu ikisini buluşturmak önemli. Bizler de bunu yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 25 bin kişi burayı ziyaret etti. Bu sene inşalah daha da fazla olacak. Kalite ve marka şehri olan Bursa’da yaşamanın bir bedeli var. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

YÜZLERCE KİŞİ İŞ BULUYOR

Vali Münir Karaloğlu, şehirleri diğerlerinden ayıran en önemli özelliğinin yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi. İstihdam buluşmalarının önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren Karaloğlu, “İnşallah burada hem iş arayanlarımız hem de işçi arayanlarımız kendilerine uygun ortamları oluştururlar” diye konuştu. Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de, organizasyonda her bin civarında kişinin iş sahibi olduğunun altını çizdi.

5 BİN AÇIK İŞ VAR

İŞKUR Bursa Müdürü Kasım Tilki, iş arayanların kendi konumlarını irdelemeden kamu kurumlarında çalışmak istediklerini belirtti. Bu durumda sayısal rakamların yükseldiğine işaret eden Tilki, “Bursa’da şuan İŞKUR portalına bakıldığında 5 bin kişilik açık iş bulunmaktadır. Bunları eşleştirmek için bu etkinliğimiz en büyük nimet” dedi.

YEŞİM’E BÜYÜK İLGİ

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün öncüsü Yeşim Tekstil de orfanizasyonda yerini aldı. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği standı, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ziyaret etti. Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Şenkoyuncu, buluşmaya, her yıl katıldıklarını söyledi. Şenkoyuncu, ”Hem işverenler hem de iş arayanlar için çok verimli bir etkinlik. Burada başvuru yapan arkadaşlarımızdan işe aldıklarımız oluyor. Bu sene de büyük bir keyifle katıldık. Çok güzel bir ilgi var. İş arayan herkesi etkinliğe bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X