Gençler sahilleri temizledi

Osmangazi Belediyesi’nin ‘Atıkları toplamaya engeliniz olmasın’ sloganıyla okullarda yürüttüğü geri dönüşüm ve çevre eğitimleri meyvelerini vermeye başladı.

Gençler sahilleri temizledi

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin iştirakiyle sahil temizliği faaliyeti yapıldı.

Yıl boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince “Geleceğimizden sorumluyuz” sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitimler verildi. Osmangazi Belediyesi, ayrıca serebral palsi hastalığıyla mücadele edenlere destek olmak için “Temiz çevre, mutlu gençlik” anlayışıyla da geri dönüşüm faaliyetleri yürütüyor.

Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sahilde atık toplayarak çevre temizliğine işaret etti.

Dönüşebilen atıkların değerli olduğunun altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Atık toplayan öğrencilerimize akülü sandalye veriyoruz. Bu çalışmaları da geleneksel olarak 7 yıldır devam ettirerek çevreci gönüllere ilham veriyoruz. Engel bedende değil beyindedir ve biz bunu kaldırmak için bütün engellere meydan okuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X