‘Gençler teknolojinin eseri oldu’

Bir radyo programına katılan Neco, Türkiye’de müziğin kendi öz değerlerinden koptuğunu ve böyle bir ortamda albüm yapmama kararı aldığını söyledi.

‘Gençler teknolojinin eseri oldu’

Usta sanatçı, günümüz pop müzik endüstrisinin kirlendiğini söyledi. Neco, ‘Şu an yapılan müzik işinde durum, sadece şirketlerin para kazanmasından ibaret. Bütün sanatçıları çok güzel pazarlayarak dedikodularını yaptırıyorlar. İnsanlarda o kişinin müziklerini satın alıyor. Bu noktadan sonra kalite önemli olmuyor’ dedi.

BİR ŞEYLER ÜRETMEYECEĞİM

Klasik Türk müziğini, asırla öncesinden başlayan kültürü kaybettiğimizi vurgulayan Neco, ‘Müziği korumak evet, ama nasıl? Ben de yoruldum. Bir şeyler yapmak için örnekler vermek istedim ve böyle bir atmosferde 90’ların başında bir karar aldım. ‘Artık bir şey üretmeyeceğim’ dedim ve albüm yapmadım’ diye konuştu.

NASIL İYİ MÜZİK DİNLESİNLER

Müzik dinleyicisinin teknoloji ve kredi kartının esiri olduğunu vurgulayan sanatçı, ‘Yeni gençlik bir ekonomik mücadele içinde. Kredi kartları ve telefonlarla toplum esir alınmış durumda. Sağlıklı bir müzikle ilgilenmeyi halledemiyorlar. Onlar yaşamak için mücadele ediyor. Nasıl iyi müzik dinlesinler?’ dedi. 

Müzik ve spordan uzaklaşmayın

Neco gençlere, ‘Gerçek insan olmak istiyorsanız müzik ve spordan uzaklaşmayın’ tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X