Gençlerden Balkanlar’a 15 Temmuz çıkarması

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları üyeleri, Kosova’nın Gilan, Prizren ve Priştine şehirlerinde gerçekleştirdikleri temaslarda 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

Gençlerden Balkanlar’a 15 Temmuz çıkarması

AYKUT GÜNGÖR

Kosova’nın Gilan şehrinde üniversite öğrencileri ile buluşan AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları üyeleri, 15 Temmuz ve ardından yaşanan süreç hakkında bilgi verdiler. Darbenin gerçekleşmesi durumunda sadece Türkiye’yi değil Balkanları da etkileyeceğine dikkat çeken Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğulları, Kosova’da FETÖ’nün faaliyetlerinin engellenmesini istedi. 

15 Temmuz gecesi Türkiye’de halkın sokağa çıkarak darbecilere engel olduğunu anlatan Köprülüoğulları, Türkiye’de milletin egemenliğine karşı koyup darbe yapmak isteyenlerin Kosova’da faaliyet göstermesinin Kosova’da yaşayan dost millet için büyük bir tehlike olduğuna değindi. Köprülüoğulları, “Önce insani vicdani duyguları istismar ederek halkı kendisine çekip ardından bu duyguları maddi güce çevirmektedir.. 

Elde edilen bu maddi gücü bulunduğu ülkenin teşkilatlarını güçlendirmek için kullanmaktadır. Teşkilatlarında yetiştirdiği teröristleri devletlerin kilit noktalarına yerleştirip bu kadrolarla hükümetleri istediği gibi yönetmeye zorlamaktadır. İstemedikleri hükümetleri ise 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’da yaşanan olaylar gibi uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Kurmuş oldukları basın yayın organları ile algı operasyonları yürütmektedirler. Kamuoyu üzerinde oldukça etkili olan örgüt Türkiye’de gerçek yüzünü gizleyememiştir” şeklinde konuştu.

KOSOVA’DA YAPILANMAYA BAŞLADILAR

Kosova ile Türkiye’nin köklü bağları olduğunu bu nedenle Kosova halkını uyarmak için bu geziyi düzenlediklerini dile getiren AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çağatay Muti de, Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıyı Kosova ve diğer ülkelerin yaşamaması için bu programı sürdüreceklerini kaydetti.  Muti, “Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Fetö militanları Kosova’ya gelerek bu ülkede yapılanmaya başladılar. Gittikleri her ülkede eğitim maskesi ile gizlendiler. Halen bu ülkede faaliyet gösteren okulları mevcut. Kosova’nın tüm kentlerinde tek bir şirkete bağlı bir çok Fetö okulu faaliyetini sürdürmektedir“ dedi. 

Kosova’da üniversitelerin yanı sıra toplumun her kesimi ile iletişim kurup darbe sürecini anlatan AK Parti’li gençler, Yunus Emre Vakfı’nın Priştina ve Prizren’de bulunan merkezlerinde de darbe süreci ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler. 

Kosova Büyük Elçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Makedonya Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ve Kosova Demokratik Türk Partisi  ile görüşen gençler bilgi alışverişinde bulundular. Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ile de görüşen gençler Kosova’da yaşayan Türk toplumu ile ilgili bilgi aldılar ve darbe sürecini anlattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X