Gençlere ışık tutuyorlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ‘Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi’, eğitim faaliyetlerine hızla devam ediyor. Bilgilendirici eğitimler, seminerler ve hobi kurslarının yanı sıra okul derslerine takviye amacıyla verilen ücretsiz TEOG etüt

Gençlere ışık tutuyorlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Alacahırka Mahallesi’ne kazandırılan tarihi dulhane binası, Alacahırka Çocuk Merkezi olarak bölgede yaşayan gençlerin geleceğinin sağlam temellerle kurulmasına yardımcı oluyor. Merkezde, çocuk ve gençlere yönelik; TEOG sınavına hazırlık Türkçe, Matematik, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ile birlikte boş zamanlarını iyi değerlendirmek için müzik eğitimleri, halk oyunu, drama, kaligrafi, İngilizce konuşma gibi eğitimler de yer alıyor. Bursa’yı tüm değerleriyle geleceğe taşımayı ilke edinen Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı kent için sağlıklı toplum oluşturma amacıyla oluşturduğu merkeze devam eden öğrencilerin okul başarılarının arttığı, kayıtlı oldukları okuldaki öğretmenleri tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Günde yaklaşık 250 çocuğun hizmet aldığı merkez, çocukların yanı sıra ailelere de ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunuyor.

 ‘İNGİLİZCE’ KAHVALTI EZBERİ GÜÇLENDİRİYOR

BUSMEK eğitmenlerinin verdiği eğitimlerle okula takviye etütlere de katılan öğrenciler bu sayede bilgilerini tazeleme fırsatı buluyorlar. Gençler, alanında uzman öğretmen kadrosuyla sosyal aktivite destekli yabancı dil eğitimleri sayesinde de eğlenerek öğreniyorlar. Buna örnek olarak,  geçtiğimiz günlerde öğrencilerin İngilizce dersini kalıcı yöntemlerle akılda tutmaları için kahvaltı etkinliği düzenlendi. 7. ve 8. sınıflara yönelik düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kahvaltılıkların üzerine İngilizce adları yazdı ve yiyeceklerin isimlerini farklı bir yöntemle öğrenmiş oldular. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X