Gençlere sağlıklı yaşam öğütleri

Yaşasın Hayat Sağlıklı Yaşam Merkezi ekibi, öğrencilere sağlıklı yaşam için beslenme ve egzersizin önemini anlattı. 

Gençlere sağlıklı yaşam öğütleri

SEYİT GÜNDOĞAN 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun Mercure Hotel bünyesinde Bursa’ya kazandırdığı Yaşaşın Hayat Sağlık Merkezi Ekibi, gerçekleştirdikleri etkinlikle Yönder Okulları’nın öğrencilerine sağlıklı yaşam için beslenme ve egzersizin önemini anlattı. 

Yönder Okulları’nın konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Yaşasın Hayat Sağlık Merkezi SPA ve Fitness Müdürü Bilal Kolçe, Yaşasın Hayat Sağlık Merkezi Kamelya Cezayirli ve Yaşasın Hayat Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Alpoğuz, gençlere sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler hakkında önemli öğütler verdi. 
Özellikle, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı etkinlikte gençlere, küçük yaşlarda sağlıklı beslenme ve hareket etmenin önemi anlatıldı. Zaman zaman çocukları sahneye çıkararak, gün içinde yapılması gereken basit egzersiz hareketlerini uygulamalı olarak anlatan Yaşasın Hayat ekibi, gençlerin sağlıklı beslenmeyi ve hareketi yaşamın anlamını eğlenerek anlamalarını sağladı. 

yasasin-hayat-1.jpg

“ÇOCUKLARI SOKAĞA ÇIKARACAĞIZ”…

Öğrencilere egzersizin ve hareketin faydalarını anlatan Yaşasın Hayat Sağlık Merkezi SPA ve Fitness Müdürü Bilal Kolçe, “Beslenme ve egzersiz ikisi birbiriyle komplike şeyler. Beslenmeden egzersiz olmuyor. İyi beslenip iyi egzersiz yaparsak sağlıklı yaşayabiliriz. Günümüzün hastalığı obezite ve hareketsizlik. Hareketli yaşam küçük yaşlarda başlıyor. Çocuklar bu yaşlarda hareket etmenin bilincine sahip olursa ileride yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmiş oluruz. Günümüzde sokak oyunları bitti. Çocukların hepsi tablet ve bilgisayar bağımlısı oldular ve sokağa çıkmıyorlar. Hedefimiz çocukları sokağa çıkartmak” diye konuştu. 

“ÇOCUKLARI SAĞLIKLI BESİNLERE YÖNELTİN”…

Yaşasın Hayat Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Alpoğuz da, beslenmenin sadece karın doyurmak anlamına gelmediğine dikkat çekerek, özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda beslenmenin daha da büyük önem kazandığını belirtti. Çocukların mümkün olduğunca sağlıksız fesfood tarzı beslenme ve abur cuburdan uzak tutulması gerektiğinin altını çizen Alpoğuz, “Çocukları, şekerli, asitli gıdalardan uzak tutarak onları mümkün olduğunca sağlıklı besinlere yönlendirmek gerekiyor. Bu sayade sağlıklı bir ergenlik dönemi geçirerek yetişkinlik dönemine adım atsınlar. Bu konuda anne ve babalara da büyük görev düşüyor. Çocuklara örnek olmalılar. Hamburger, pizza sipariş edilen bir evde sağlıklı beslenen çocuk beklenemez. Öncelikle evlerde mümkün olduğunca sağlıklı yemeklerin pişmesi ve bunları yemeleri gerektiği çocuklara güzel bir dille baskı kurmadan anlatılması gerekiyor” dedi.  

yasasin-hayat-2.jpg

Etkinliğin sonunda Yönder Okulları Müdür Yardımcısı Erhan Horzum, Yaşasın Hayat ekibine paket takdim etti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X