Gençlerin isyan etmesinden daha doğal bir şey yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Dünyanın öbür köşesinde bile insan onurunu zedeleyen bir davranış varsa, gençlerin seslerini yükseltmelerinden, gerektiğinde o davranışa karşı isyan duygusuyla harekete geçmelerinden daha doğal bir şey yoktur’ dedi.

Gençlerin isyan etmesinden daha doğal bir şey yok

Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde gençlerle buluştu. Burada yaptığı konuşmada gençlere hitap eden Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

‘İnsan onuru kavramını temel şiar edinin. Birbirinizle muamelede bulunurken, bütün insanların saygıya layık olduğu bilinciyle davranın. Nerede olursa olsun insan onurunu zedeleyen bir davranış varsa, kim yaparsa yapsın ona karşı çıkın. Onuru zedelenen kim varsa onun yanında olun. Din ayrımı, mezhep ayrımı, etnik ayrımı yapmayın. Bu çerçevede dünyanın öbür köşesinde bile insan onurunu zedeleyen bir davranış varsa, gençlerin seslerini yükseltmeleri, gerektiğinde o davranışa karşı isyan duygusuyla harekete geçmekten daha doğal bir şey yoktur. Eğer bir olay oluyor da, siz genç olduğunuz halde ona tepki vermiyorsanız, yaş olarak genç ama psikolojik olarak genç değilsinizdir. Genç denilen insan nerede bir zulüm görürse, ayağa kalkar ve ona karşı sesini yükseltir.

ŞİDDETE BAŞVURMADAN

Protesto etmek, eleştirmek, şiddet uygulamak çok farklı şeyler. Özgür birey olarak davranırken, eleştirirken belli bir standardın hakim olduğuna önem gösterin. Hiçbir adaletsizliğe gözünüzü kapatmayın. Biz dahi bunu yapıyorsak sayın başbakanım öyle değil böyle deyin. Ama şiddete başvurmadan, nefret kültürüne izin vermeden.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X