Genelkurmay IŞİD’in adını değiştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da IŞİD yerine DEAŞ kısaltmasını kullanmaya başladı.

Genelkurmay IŞİD’in adını değiştirdi

Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde katıldığı konferansta, ‘Dikkat edin IŞİD’i kullanmıyorum, DEAŞ’ı kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür. İslami bir örgüt olarak göstermenin gayreti içine giriyorlar. Bir defa İslam anlam itibariyle anlamı barış olan ‘sin’ kelimesinden türemiştir. Anlamı barış olan din asla teröre müsaade etmez’ demişti. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA…

Bu sözlerden sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı son açıklama dikkat çekti. Genelkurmay, “geçen pazar gecesi yasa dışı yollarla geçerek DEAŞ’a katılan ve sonra Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 4 kişinin yakalandığını” duyururken, IŞİD kısaltmasını kullanmadı.

Dışişleri de örgütün Arapça DAİŞ olan orijinal kısaltmasından “İslam” sözcüğünü çıkarttı. Bakanlık, genelgeyle teşkilatından DEAŞ kısaltmasının kullanılmasını istedi.

KISALTMALAR NE ANLAMA GELİYOR?

IŞİD: Irak ve Şam İslam Devleti 

DAİŞ-DEAŞ: Devlet’ül İslamiyye fi’l Irak ve’ş Şam 

DAESH: ad-Dawlah al-Islamiyah fi’l Iraq wa ash-Sham 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X