Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Trakya Üniversitesi tarafından yürütülen ‘Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve…

Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Trakya Üniversitesi tarafından yürütülen ‘Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi’ projesi tamamlandı. Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi’nin açılışı Trakya Üniversitesi’nde yapıldı. Açılışa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı. Açılışta konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanarak hayata geçirilen proje kapsamında alınan yenilikçi teknolojik tıbbi cihazlarla başta Edirne ve bölge olmak üzere komşu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin de kalitesinin artıracağına vurgu yaptı. Proje kapsamında geniş bir coğrafyada tek olma özelliği taşıyan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarları’nın hizmet skalasının da genişlediğini belirten Şahin, önemli projenin hazırlık ve uygulama aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Moleküler biyoloji ile genetik alanında, kamu, araştırma merkezleri, özel sektör kuruluşları ile araştırma ve sağlık hizmetleri alanında yapılacak olan işbirlikleri için var olan altyapıyı da güçlendirecek projenin 9 ayda tamamlandığı, proje bütçesinin 439 bin 775 TL’si olan yüzde 76,18’lik kısmının Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X