Gerçek değil tatbikat

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Gerçek değil tatbikat

Bursa Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi personeline yangın eğitimi verildi. Yangın ve yangın sonrası tahliye tatbikatı, Bursagaz, emniyet, UMKE ve itfaiye ekipleri desteğiyle yapıldı. Senaryo gereği teknik servis odasında başlayan yangında, alarmın verilmesinin ardından evvela doğalgaz vanası kapatılırken, kısa sürede olay yerine gelen ekipler, sağlık personelini ve hastaları tahliye etti. 

Tatbikat gereği çatıda mahsur kalan bir hasta, itfaiye aracı merdiveni açılarak tahliye edilirken, dumandan zehirlenen bir kişi de sedye ile dışarı çıkarıldı. Yaralı hastalar, hastane bahçesinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla başka hastaneye sevk edildi. Vatandaşlar, yaklaşık bir saat süren tatbikatı heyecanla takip etti. 

Hastane Yöneticisi Dr. Orkun Yıldırım, afetlerin kaçınılmaz olduğunu belirterek, personelin yangınlara karşı eğitildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X