‘Gerçek demokrasi yanlısı Türkiye’nin her köşesine gidebilendir’

Başbakan Davutoğlu,”Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlıları, Türkiye’nin her köşesine gidebilenlerdir” dedi.

‘Gerçek demokrasi yanlısı Türkiye’nin her köşesine gidebilendir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim kampanyası kapsamında partisinin şehirlerdeki 75. mitingini Edirne’de gerçekleştirdiğini söyledi.

“Bir serhattan diğer serhada vatanı birleştirdik, bütünleştirdik” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar, cumhuriyetimizden bahsedenler, adında cumhuriyet olan CHP, ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmedi. Bazı şehirlerde hiç yok. Geçen dönem 33 vilayette CHP’nin milletvekili yoktu. MHP, milliyetçilik yapar ama Sivas’ın ötesine geçtiği görülmedi. Geçtiğimiz dönem 45 vilayette milletvekili yok. Zaten HDP’yi bir kenara koyun, onun derdi başka. Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye’nin her köşesine gidebilenlerdir.”

“Türkiye’nin kader seçimi yapılacak”

Alandakilere, “Türkiye’nin her köşesine giden parti kim, Hakkari’de de Edirne’de de bu al bayrağı dalgalandıran kim” diye soran Davutoğlu, “AK Parti” karşılığını alması üzerine, “İşte ölçü budur. Size gelip burada ahkam kesenlere önce bunu soracaksınız. Diyeceksiniz ki 786 bin kilometrekarelik vatan toprağında bulundun mu? 78 milyonu bağrınıza bastınız mı? İşte ispat burada, bu mitinglerde” diye konuştu.

Zor olduğunu bilerek, belki bir takım riskleri de alarak “81 vilayete gidecek, vatandaşlarımızla buluşacağız” dediğini belirten Davutoğlu, cumartesi günü Konya’da yapılacak mitingle 81 şehirde miting programını tamamlayacaklarını bildirdi.  Başbakan Davutoğlu, “Sonra halkımızın huzuruna gideceğiz ve pazar günü Türkiye’nin kader seçimi yapılacak” dedi.

“Başkentler hızlı tren ile birbirine bağlanıyor”

Davutoğlu, İstanbul’dan Ankara’ya, Ankara’dan Konya’ya, Eskişehir’e ulaşan hızlı trenin Sivas, Erzincan, Kars’a kadar gideceğini bildirdi.

Hızlı tren projesinden heyecanlan duyduğunu ifade eden Davutoğlu, “Neden biliyor musunuz? Anadolu’daki ilk başkentimiz Konya, sonra Bursa, sonra Edirne, sonra İstanbul, şimdi Ankara. Bütün bu başkentler hızlı tren ile birbirine bağlanıyor Allah’ın izniyle” dedi.

AK Parti’nin sağlık sisteminde önemli düzenlemeler yaptığını belirten Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu her yerde esip, gürleyip ‘benim hayatım başarı hikayesi’ diyor ya 1991’de SSK’yı karlı bir şekilde aldı, bıraktığında SSK çökmüştü. SSK hastanelerine gidenler kapıda, nöbet beklerken vefat ederdi. Şimdi 12 yıl içinde 737 hastane yaptık, bin 737 sağlık tesisi yaptık ayrıca” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X