Gerçek kahramanlar üretenler

Ülkenin gerçek kahramanlarının üretenler olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, ”Bizim işimiz bu ülkeye değer katan kahramanların işini kolaylaştırmak. Ayağınıza taş değmeyecek şekilde yolunuzu açmak, destek olmaktır’ dedi.

Gerçek kahramanlar üretenler

ASLIHAN AYDIN

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yatırım ve iş ortamını iyileştirmek amacıyla önemli reformlar yaptıklarını, çalışmalarda ticari hayatı kolaylaştırmayı ve çalışan kesimin önünü açmayı ilke edindiklerini söyledi.

Tüfenkci, dün Merinos Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ programında yaptığı konuşmada, etkinliğin, ticaret erbapları, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini buluşturduğunu söyledi. 

Tüfenkci, ülke olarak hep birlikte ‘Daha fazla nasıl üretiriz’ sorusuna cevap aradıklarını dile vurguladı. Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin bir dizi terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Tüfenkci, şöyle konuştu: 

‘Bütün bu olumsuzlara rağmen Türkiye 2016’da 2,9 büyüme oranıyla yakaladı ve son çeyrekte de yüzde 3,5 büyüme oranını yakaladı. Baktığımız zaman 2017 yılına da Allah’a hamdolsun biz ülke olarak güçlü bir başlangıç yaptık. Büyüme rakamlarımız inşallah yine ilk çeyrekte de yukarıda gelecek ve biz 2017 sonu itibarıyla orta vadeli programımızın da üzerinde bir büyüme, yani yüzde 4,5 öngörüyorduk, yüzde 5 civarında bir büyümeyi de inşallah yakalayacağız.’

İŞİMİZ ÖNÜNÜZÜ AÇMAK

Tüfenkci, yatırım ve iş ortamını iyileştirmek amacıyla önemli reformlar yaptıklarını, çalışmalarda ticari hayatı kolaylaştırmayı ve çalışan kesimin önünü açmayı ilke edindiklerini belirterek, ’14 yıl boyunca tacirimizden sanayicimize, esnafımızdan üreticimize tüm taraflarla iş birliği halinde çalıştık, çalışmaya da devam deceğiz. Biz kalıcı, sürdürülebilir bir büyümenin ancak daha fazla üretmekle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu ülkenin gerçek kahramanları üretenlerdir. Bizim işimiz bu ülkeye değer katan kahramanların işini kolaylaştırmak, önünü açmak. Ayağınıza taş değmeyecek şekilde yolunuzu açmak, destek olmaktır’ dedi. 

Katılımcıları temsilen konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, ”Önce Brexit, sonra yeni ABD Başkanı ile birlikte küresel ekonomide yeni bir belirsizlik başladı. Yani bütün küresel dengelerin yeniden oluştuğu farklı bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıya Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

TEŞVİK DE PARA DA VERECEĞİZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dünkü Bursa programına Kent Hali esnafı ziyareti ile de bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile birlikte Hal’e giden Tüfenkci, iş yerlerini gezip, esnafla sohbet etti. 

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, hal esnafının sorunlarını bildiklerini, üreticinin kazanacağı, tüketicinin ucuz şekilde tüketeceği bir sistemi kurmak için çok çalıştıklarını söyledi. Tüfenkci, ”Teşvik de para da vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X