‘Gereken sorumluluğu üstleneceğiz’

HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Çözüm Süreci ile ilgili sürecin hızla onarılarak yoluna devam etmesi konusunda gereken sorumluluğun üstlenileceği ifade edildi.

‘Gereken sorumluluğu üstleneceğiz’

HDP’den Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, siyasi gündemin ilk sırasında “Çözüm Süreci’ndeki tıkanma ve buna bağlı olarak yaşanan gelişmelerin” yer aldığı kaydedildi.

Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir işleve sahip sürecin 5 Nisan 2015’ten bu yana Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve sürecin seçim kampanyasına feda edilmesiyle önemli bir yara aldığı iddia edilen açıklamada, “HDP olarak sürecin hızla onarılarak yoluna devam etmesi konusunda, gereken sorumluluğu üstleneceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Tecridin bir an önce sonlandırılması, izleme heyetinin hayata geçirilmesi, görüşmelerin hemen başlaması ve tahkim edilmiş ateşkes koşullarının hayata geçirilerek kalıcı barışın sağlanması yönünde hızla adımların atılması gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyoruz” ifadesi kullanıldı.

Savaşa ve Suriye’ye askeri müdahaleye karşı demokratik hakkın kullanılarak bir dizi eylemlilik ve parlamento çalışması yürütüleceği ifade edilen açıklamada, Karadeniz başta olmak üzere doğa katliamına yönelik tüm projelere ve işçi “katliamlarına” yönelik mücadeleye devam edileceği kaydedildi.

HDP’nin “demokrasi, adalet ve barış” başlıkları altında topladığı ilkelerin, koalisyon pazarlıklarına sıkışmamış bir anlayışın ürünü olduğu savunulan açıklamada, bir erken genel seçim konusunda HDP örgütlerinin hazırlıklı olduğu ve çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, HDP’nin olağan büyük kongresinin ekimin ikinci yarısında tamamlanacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X