Gergin kongre

Orhangazi Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 49. olağan kongresi itirazlar eşliğinde yapıldı ve 2009’dan bu yana başkanlığını sürdüren Celil Cevizlidere oy çokluğu ile güven tazeledi.

Gergin kongre

NEVZAT OKUMUŞ

 

384 üyenin hazır bulunduğu kongrede yapılan açık oylamada Celil Cevizlidere 230 oy alarak oy çokluğu ile yeniden başkan olurken, Cevizlidere’nin rakibi ikinci aday Adnan Kara ise oylama şekline itiraz ederek, tepkisini sert bir dille gösterdi.

Divan Başkanlığını Esnaf Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, genel kuruldaki  konuşmasında ‘Türkiye’de 81 ilde kullanılan kredinin yüzde 5’i Bursa esnafına kullandırılmıştır. Bu konuda devletimizin katkısı da çok büyüktür. Halk Bankası’nın da büyük destek ve özverisi ile kooperatifimiz esnafımızın yanında olduğunu göstermiştir’ dedi. 

KARA’DAN KARA

Genel kurulda oylamaya geçileceği sırada Adnan Kara’nın açık oylamaya itiraz etmesi üzerine ana sözleşmede yer alan ‘Oylamalar el kaldırmak suretiyle yapılır. Ancak ortaklar cetvelinde imzası bulunanların yarısından fazlasının talebi halinde gizli oya başvurulur’ ibaresinden yola çıkılarak açık oylama yapıldı. Bu sırada genel kurula tepkilerini sürdüren Adnan Kara ve ekibi, Celil Cevizlidere’nin listesi oylanırken hükümet komiserinin yaptığı sayıma itiraz etti. Yapılan sayımda Celil Cevizlidere’nin 230 üyenin onayını aldığının açıklanması üzerine tansiyon yükseldi.  

ZOR DURUMDA BIRAKILDI

İtirazlarını yüksek sesle dile getiren Adnan Kara ‘Burada herkes Celil Başkanı’da beni de tanır. Esnaf bu oylama şekli ile zor durumda bırakıldı. Bir çok esnaf gönlünden geçen oyu kullanamadı. Orhangazi’nin şanına şöhretine yakışmayan bir genel kurul oldu. İtirazlarımızı sürdüreceğiz’ dedi. 

EMNİYET GÜÇLERİ DEVREDE

Divan Başkanı Bahri Şarlı’nın ve emniyet güçlerinin de müdahalesi ile ortam biraz olsun durulurken, Adnan Kara Hükümet Komiserleri ve divan üyelerinin gözetiminde hazırladığı itiraz dilekçesini savcılığa vereceklerini belirtti. Dilekçenin Ticaret Bakanlığı’na gideceği, oradan çıkacak karar doğrultusunda itirazın geçerli olup olmayacağının belli olacağı belirtildi. Celil Cevizlidere’nin yönetim kurulunda Muharrem Kolay, Tevfik Güncan, Yusuf Tavuz ve Adem Çalkılıç asil üye olarak yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X