Gerginlik sürüyor: 80 gözaltı

ABD’de polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı gösteriler ülkeni birçok kentine yayılarak devam ediyor. Protestolarda şimdiye kadar 80’den fazla kişi gözaltına alındı.

Gerginlik sürüyor: 80 gözaltı

ABD’nin New York ve Rochester kentlerinde, binlerce eylemcinin katıldığı polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. 

New York’un birçok bölgesinde yapılan gösteriler yağmura rağmen gece geç saatlere kadar devam etti. Protestolarda 16 kişi gözaltına alındı. 

Rochester’daki gösterilerde de 74 kişi gözaltına alınırken, bunlar arasında ABC televizyonunun yerel kanalında çalışan Carlet Cleare ve Justin Carter adlı 2 siyahi gazeteci de yer aldı. 

Öte yandan yurttaşlık hakları savunucusu ve Ulusal Eylem Ağı’nın Başkanı (National Action Network) siyahi papaz Al Sharpton, Harlem’deki Adalet Evi’nde yaptığı haftalık konuşmasında, Dallas’ta 5 polisin öldürülmesinin ‘korkunç ve alçakça’ olduğunu belirtirken, ‘Kötü polis memurlarının da masum insanların ölümünden dolayı sorgulanması gerekir’ dedi. 

OBAMA: BÖLÜNMEDİK

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Polonya’nın başkeniti Varşova’da düzenlenen NATO Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, Dallas kentinde 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu. Obama, ‘Saldırıda öldürülenlerin aileleri ve ABD için zor bir haftaydı. Amerika düşünüldüğü gibi bölünmüş bir ülke değil’ ifadesini kullandı. 

‘ABD’de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960’lardaki duruma dönüldüğü doğru değil’ diyen Obama, silah kontrolü konusunda ise harekete geçilmesi çağrısını yineledi. 

KESKİN NİŞANCI DEHŞETİ

Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki iki siyahi kişinin öldürülmesinin protesto edildiği gösteride keskin nişancılar tarafından polise ateş açılmış, olayda 5 polis hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı. 

ABD’de daha önce de 2014 yılında Missouri’nin Ferguson şehrinde 18 yaşındaki Micheal Brown adlı siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin adından yaşanan protesto gösterileri sırasında gazeteciler gözaltına alınmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X