Geri dönüşü kapı kapı anlatılıyor

Tonlarca atık toplayarak ekonomiye kazandıran Yıldırım Belediyesi’nin Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Geri dönüşü kapı kapı anlatılıyor

Yıldırım Belediyesi 69 mahallede yürüttüğü atıkları geri dönüşümle ekonomiye kazandırma projesinin kapsamını genişletti. Her hafta topladığı tonlarca atık ile doğaya sahip çıkan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kapı kapı dolaşarak vatandaşları çevre koruma ve atıkların ekonomiye kazandırılması konusunda bilgilendiriyor. Bu konuda ilçe genelinde on binlerce broşür dağıtan ekipler, vatandaşları bitkisel ve evsel atıkları kaynağında ayrıştırmaları konusunda bilinçlendiriyor.

YEŞİL YILDIRIMI BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ

Çevrenin korunması konusunda istenen sonuca ulaşmanın yolunun vatandaş desteğinden geçtiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Sağlıklı ve yaşanabilir Yıldırım’ı ancak hemşerilerimizin desteği ile sağlayabiliriz. Atıkların toplanması kadar önemli olan bir diğer konu da bu atıkların çevreyi tehdit edecek şekilde atılmaması. Bunun için halkımızın bilinçlenmesi amacıyla seferberlik başattık. İki yıldır okullarda öğrencilere atıkların dönüşümü ve bunun önemini anlatıyoruz. Buna ek olarak ekiplerimiz mahalleleri kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Atık yağ, atık pil, atık kağıt, elektronik atık gibi geri dönüşüm konularında Yıldırımlılardan destek istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalardan önemli geri dönüşler almaya başladık. Vatandaşlar, geri dönüşüm konusunda çok daha duyarlı hale geldi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X