Geri dönüşüm atıkları hayvanları besleyecek

İnegöl Belediyesi geri dönüşüm atıkları ile sokak hayvanlarını besleyecek akıllı geri dönüşüm makinelerini hizmete sundu.

Geri dönüşüm atıkları hayvanları besleyecek

SADULLAH ORGAN

Akıllı geri dönüşüm üniteleri ilk etapta Sani Konukoğlu Camii önü, Hükümet Konağı önü, kültürpark önü olmak üzere üç noktada hizmet verecek. Sani Konukoğlu Camii önünde hizmete giren akıllı geri dönüşüm makinesini inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sokak hayvanları adına hayata geçirilen mamatiklerin yerleştirilmesine öncülük eden kurumlara teşekkür etti. Aktaş, bu uygulamayla doğal hayatın bir parçası olan sokak hayvanlarının hem su hem de gıda ihtiyaçlarını, atık piller, plastik şişe benzeri geri dönüşüm atıklarını kullanarak gidermeye çalışacaklarını söyledi.

SU VE MAMA

Projeyle akıllı geri dönüşüm üniteleri kullanılarak başta çocuklar olmak üzere sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlama ve çevre bilinci oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Aktaş, “Geri dönüşüm ünitesinde sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığı iki ayrı hazne yer alıyor. Birinde su, diğerinde ise mama bulunuyor. Günlük hayatta en sık kullanılan atıklardan olan plastik şişelerde kalan sular, hazneye döküldüğünde sokak hayvanlarının içmeleri için tasarlanan su kabında toplanıyor. Plastik şişe, teneke kutu, atık pil benzeri materyaller diğer hazneye atıldığında ise altta bulunan ikinci kaba mama dökülüyor. Ünite sayesinde sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyacı karşılanıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X