Geri dönüşüm evden başlamalı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) bünyesindeki proje destek ekibi geri dönüşümde önceliği okullara verirken, ev kadınlarının ‘gönüllü’ olmasının önemine işaret etti.

Geri dönüşüm evden başlamalı

NEVZAT OKUMUŞ

İlçe merkezindeki okul aile birliği üyeleriyle, öğrenci meclislerini ve öğretmenlerini buluşturan proje destek ekibi, kendilerini ‘Orhangazi’nin Genç Gönüllüleri’ olarak tanıttı. Beş ay önce başlayan ‘Orhangazi Geri Dönüşüm’ projesinde bugüne kadar yapılanları anlatan Erdoğan Budak, okulları ve apartmanları proje kapsamında devreye almak istediklerine yer verirken, Koçer Karatepe de atıkların türlerini, geri dönüşümü olan atıkları anlattı. Orhangazi’de yıllık bazda, atıkların yüzde 60’ının çöp, yüzde 40’ının da geri dönüşümlü olduğuna dikkat çeken Hüseyin Hanlı da, ilçedeki geri dönüşüm prosesi hakkında bilgi verdi. 

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ile Meclis Başkanı Erol Hatırlı’nın da izlediği toplantıda, ev kadınlarına ulaşmada adım atılması, stantlar ile halka bilgi desteği verilmesi, dış ve iç mekan atık kutularının yaygınlaştırılması, TSO aracılığı ile STK’lara ve üye kurumlara afiş, broşürle ulaşma, evlerde atıkların ayrılması, konuya duyarlı yaklaşan okul ve apartmanlara teşekkür plakaları takılması önerileri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X