Geri dönüşüm için kapı kapı dolaşıyorlar

Geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptığı çalışmalarla Avrupa standartlarını yakalayan Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında kapı kapı dolaşarak Yıldırımlıları bilinçlendirmeye devam ediyor.

Geri dönüşüm için kapı kapı dolaşıyorlar

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 1 Ocak-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında mahallelerde 9 bin 880 kişiyle bire bir görüşerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi ekipleri ayrıca 19 okulda da toplam 2 bin 420 öğrenciye geri dönüşüm ve atık yönetimi eğitimleri verdi. Çevresine duyarlı doğa dostu ilçe olma hedefinin Yıldırımlılar sayesinde mümkün olabileceğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre, yaşamın her alanında insanla bir bütün içerisinde yer alıyor. Çevre ile ilgili problemler, insanlığın en büyük problemidir. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek refah seviyemizi yükseltiriz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYE

Yıldırım Belediyesi olarak çevreyi koruma konusunda Yıldırım’ın 69 mahallesinde farkındalık çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Temiz ve yeşil bir çevre gelecek nesillere olan borcumuzdur. Bu bilinçle hareket ederek vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımız gereği hizmet politikalarımızdan birisi de çevre belediyeciliğidir. Yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra fark oluşturan projelerimizle geri dönüşüm alanında öncü belediye olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X