Geri dönüşüm ile Bursa’ya büyük katkı! Arsan Geri Dönüşüm

Arsan Geri Dönüşüm şirketi 6 yıldır hem ekolojik dengeye hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. 17 ilde 65 belediye ile ihale usülü çalışan şirket, kalabalık bölgelerde konteynerlerde biriken kullanılmayan kıyafet, ayakkabı, battaniye ürünlerini topluyor. İyi durumda olan ürünler belediyelerin ‘sosyal market’lerine ücretsiz olarak veriliyor. Kullanılmayacak durumda olanlar ise otomotiv ve yatak endüstrilerinde dolgu malzemesi olarak ihraç ediliyor.

Geri dönüşüm ile Bursa’ya büyük katkı! Arsan Geri Dönüşüm
Arsan Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk

Ortalama 3.000 kişiye bir toplama konteyneri ayrılmış durumda

Bursa’da, iki günde bir toplanan kumbaralardan çıkan kıyafetler, kentimizde Ahmet Bey’de, 4.500 metrekarelik kapalı alanda depolanıyor. Kıyafet kumbaraları sürekli dezenfekte ediliyor. Depo alanına gelen kıyafetler için, bakanlıklardan alınan ayrıştırma ve dönüştürme sertifikalarına sahip olan Arsan Geri Dönüşüm şirketi, Türkiye çapında 17 ilde 65 belediye ile resmi anlaşmalar yaparak dönüşüm hamlesini genişletiyor. 350 kişilik istihdam kapasitesini gün geçtikçe artıran şirket, fiili anlamda ülke ve kent ekonomisi için reel gelir sağlıyor.

‘Nilüfer Belediyesi’nin iyi niyetli girişimi suistimal ediliyor’

2015 yılından bu yana geri dönüşüm faaliyetleri ile ilgili çalışan Arsan Geri Dönüşüm, 17 ilde 65 belediyenin geri dönüşüm ihalelerini alıyor. Bursa’daki birçok ilçe belediyesinin ihalesini kazanarak yine belediyenin izniyle konteynerler yerleştiren Arsan Geri Dönüşüm, ciddi bir ihracat getirisi sağlıyor. Ancak Bursa’da Nilüfer ilçesinde bu toplama ve dönüştürme işi bir “Federasyon” tarafından yapılıyor. Arsan Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk Bursa’da Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa ilçelerinde çalıştıklarını söylüyor ve ekliyor; “Nilüfer ilçesinde neden yokuz? Bunu anlamış değilim. Belediye ihale açmadı ve bu geri dönüşüm toplama çalışmasını bir sosyal sorumluluk projesi olarak planladı. Görevi de “Engelliler Federasyonu”na verdi. Ancak bu federasyon kendi kumbaraları (konteyner) ile topladığı geri dönüşüm ürünlerini satarak gelir elde ediyor. Federasyonların böyle bir yasal hakkı bulunmuyor. Uzun sözün kısası burada Nilüfer Belediyesi’nin iyi niyetli girişiminin suistimal edildiğini düşünüyorum.”

Bundan sonra ne yapılabilir?

Arsan Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, belediye yetkililerini daha dikkatli olmaya çağırarak, suistimalin önüne geçilmesini istedi. Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Hem ekolojik dengenin bozulmaması hem de ülkenin ihracat girdisinin azalmaması adına Nilüfer Belediyesi’nin bu konuya titizlikle eğilmesini rica ediyoruz. Çünkü bu durum, ekonomik olduğu kadar toplumsal bir durumdur.”

Bu bir ilandır

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X