Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Geri dönüşüm masaya yatırıldı

Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Lif ve Polimer Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Altun, tekstil atıklarının geri dönüşümü konusunda bilgiler verirken, toplantıda Bursa ve Gemlik’te yapılan ve h

Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Lif

CEMAL KIRGIZ

 

Geri dönüşüm konusunda önemli bilgiler veren Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Altun, “Atıkların geri dönüşümü sayesinde doğal kaynaklarımız korunmuş, enerji tasarrufu sağlanmış, atık miktarı azalmış, ekonomiye katkı sağlanmış ve geleceğe yatırım yapılmış olacağı düşünülmektedir. Ülkemizde ve dünyadaki katı atıkların yönetiminin üç temel ilkesi vardır. Bunlar az atık üretilmesi, atıkların geri kazanılması ve atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesidir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Dairesi Başkanı Nalan Fidan da, belediyeler ile işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.