Geri dönüşüme 58 ton katkı

Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm konusunda yaptığı hizmetlerle fark yaratmaya devam ediyor.

Geri dönüşüme 58 ton katkı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda son üç ayda bin 55 ton ambalaj atığı ve 3 ton atık yağ toplandığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın her anlamda yaşanabilir bir şehir olması için geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi adına şehrimizde atıkların geri dönüşüme kazandırılması çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını toplumsal sorumluluk olarak kabul ettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında da doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Şehrimizde bunun önüne geçmek adına projeler geliştirerek toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X