Öztürk yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de geniş kullanım alanına sahip ambalaj grubunun başında kağıt ve kartonların geldiğini söyledi.
Bu ambalajların oluşturduğu atıkların, Bakanlığın lisans verdiği Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 600 firma tarafından topladığını aktaran Öztürk, daha sonra 40’tan fazla tesiste geri dönüştürülüp üretim sürecine yeniden dahil edildiğine işaret etti.
Atık kağıtların dönüştürülerek üretim tedarik zincirine ikincil hammadde olarak dahil edilmesinin önemini vurgulayan Öztürk, “Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 450 bin ton, yılın ilk 3 ayında 320 bin ton kağıt / karton ambalaj atığı geri dönüştürüldü.
Bu geri kazanımlarla birlikte, 2017’de 24,6 milyon, 2018 yılının ilk çeyreğinde ise 5,4 milyon olmak üzere toplam 30 milyon ağacın kesilmesi önlenerek doğal hayatın korunması sağlandı” diye konuştu.
EKONOMİK KAZANÇ DA SAĞLIYOR
2018’in ilk 3 ayında geri dönüştürülen ambalaj atığından 160 milyon lira kazanç elde edildiğini belirten Öztürk, “Son 15 ayda kağıt / karton atıklarından toplam 905 milyon lira ekonomik kazanç sağlandı” dedi.