GESİAD yeni yönetimi ile atağa kalktı

Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, derneği hakettiği konuma getirebilmek adına üye sayısını artırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.

GESİAD yeni yönetimi ile atağa kalktı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Beraberindeki heyetle birlikte dün Olay Medya’yı ziyaret eden Ramazan Kaya, burada yaptığı açıklamada, seçim sonrası gerçekleştirilen ilk sinerji toplantısında 19 yeni üyenin derneğe katılımının sağlandığını belirtti. Kaya, ”Böylece 65 olan üye sayımızı 84’e çıkarttık. Yıl sonuna kadar 120, 2017 yılında da 150 üyeye ulaşma hedefindeyiz. GESİAD’ı hakettiği konuma getirebilmek ve o eski marka değerini yakalamak için üye sayımızı artırmamız gerekiyor. GESİAD’ı ekonomik anlamda Bursa’da söz sahibi bir dernek haline getirebilme arzusundayız” dedi.

23 NİSAN’DA FARKLI ETKİNLİK

Sosyal sorumluluk projelerine değinen Kaya, ”23 Nisan’da 50 kanser hastası ve 50 özürlü çocuğu Volkswagen tosbağa arabalarıyla Özlüce tesislerinden alıp, Botanik Park’ta bir tesise götürüp burada bir eğlence düzenlemeyi düşünüyoruz. Etkinliğe Bursasporlu futbolcularımızı ve bayan voleybol takımı oyuncularımızı davet ettik” diye konuştu.

‘ASGARİ’ EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Ramazan Kaya, ekonomik anlamda son 3-4 aydan beri piyasalarda bir sıkıntının söz konusu olduğunu ancak, yavaş yavaş bu durumun değişmeye başladığını söyledi. Asgari ücret artışına da değinen Kaya, şöyle devam etti: ”Yapılan yüzde 30’luk artışta işverenin yükünü hafifletmek amacıyla hükümetimizin bir teşvik uygulaması vardı. Fakat bu konuda bazı eksiklikler olduğunu ve düzenleme yapılması gerekiğini düşünüyoruz. Çünkü burada çalışanlarının maaşlarını birebir gösteren firmalar, bu uygulamadan tam anlamıyla yararlanamıyorlar. Birçok KOBİ firma çalışanlarının çoğunu asgari ücretle gösteriyor. Öyle olunca bu firmalar teşvikten daha fazla yararlanıyorlar, buna karşılık dürüst firmalar bu teşvikten aynı anlamda yararlanamıyorlar. Burada bir haksız rekabet söz konusu. İşin enteresan tarafı bu teşvikler gelir kapsamında değerlendiriliyor. Bir de bunun yüzde 20’sini kurumlar vergisi olarak tekrar geri vermek durumundasınız.”

TEST MERKEZİ BÜROKRASİYE YENİLMESİN

GESİAD Başkanı Kaya, yıllardır Bursa gündeminde olan Otomotiv Test Merkezi’nin bürokrasiye yenik düşmemesi gerektiğini belirterek, ”Bir an önce faaliyete geçerse başka yatırımların da şehre çekilmesi anlamında önemli bir katkısı olacaktır” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X