Gezi Parkı davasında 56 beraat

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçundan yargılanan çoğu üniversite öğrencisi 56 sanık beraat etti.

Gezi Parkı davasında 56 beraat

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçundan yargılanan çoğu üniversite öğrencisi 56 sanık beraat etti.

 

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Ali Coşkun ile tüm sanıkların avukatları katıldı.

 

Duruşmada, son sözü sorulan sanıklardan Ali Coşkun üzerine atılı suçları reddederek beraatini talep etti. Diğer sanık avukatları da söz alarak müvekkillerinin üzerilerine atılı suçları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. 

 

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, polisler hakkındaki suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin talebi reddetti.  Mahkeme, 56 sanığın üzerine atılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet Etmek” suçunu işledikleri sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 30 Haziran 2013’de Gezi Parkı eylemlerine katılan sanıkların 2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X