Gezi Parkı Nilüfer`de yaşatılacak

Ataevler Mahalle Komitesi`nin aldığı kararla, Gezi Parkı`nda hayatını kaybedenlerin isimlerini yaşatmak amacıyla Ataevler`deki yeşil alana ‘Gezi Parkı` ismi verildi.

Gezi Parkı Nilüfer`de yaşatılacak
Alana Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan’ın aileleri ve vatandaşların katıldığı törenle ‘Gezi Parkı’ tabelası çakıldı.
 
Gezi Parkı olaylarının Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de 2009 yılında başlamış olduğumuz demokrasi ve özgürlük mücadelesi sürecine katkı koymak maksadıyla mahalle komitelerini devreye soktuk. Henüz istediğimiz seviyeye ulaşmasa da önümüzdeki süreçte Nilüfer, demokrasi ve özgürlükler kenti olacaktır. Bu anlamda Nilüferlilere güveniyoruz. Ataevler Mahalle Komitesi’nin kararıyla, Gezi Parkı’nın Nilüfer’de oluşturulacağı alandayız. Burada, Gezi Parkı’nda olduğu gibi yetişmiş ağaçlarımız var. Bu alanda gerekli düzenlemeler yapılacağı gibi, ağaç ilaveleri de olacak. Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygıyla anıyor ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bundan böyle kaybettiğimiz güzel insanların isimleri, bu parkta yaşatılacak. Bu sayede hayatını kaybedenlerin anıları, yaşamlarından kesitler mutlaka olacaktır ve geleceğe aktarılacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gezi Parkı’nda yaşanılanların Türkiye’nin aydınlanmasına ışık tutacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şehap Korkmaz da yaptığı açıklamada, “Ali İsmail sadece insanları değil, doğayı ve tüm canlıları seven biriydi. Her canlıya sonsuz sevgi ve saygısı vardı. Çocuklarımızı unutmadıkları için ve onların isimlerini yaşatmak adına bu tarz yerleri tahsis ettikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.
 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve emeği geçen herkese teşekkür eden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da, “Şuan çok mutluyum. Eminim Ahmet de çok mutludur. Çünkü kendisi de doğayı çok seviyordu” dedi.
 
Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise, “Bu tür şeylerin artmasını ve çocuklarımızın unutulmaması bizim için çok önemli. Çocuklarımız, kendilerini halk için siper etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Açıklamaların ardından Ataevler mahallesindeki ağaçlık alana Gezi Parkı olarak düzenlenmek üzere tabela çakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X