‘Gezici’ müdür göreve iade

Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nda görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.S.T., Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günlerde Facebook’taki sayfasında eylemlere destek mesajları yazdı.

‘Gezici’ müdür göreve iade

M.S.T., “Polis hedef alıyor, öldürmek için vuruyor”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “AKP istifa” paylaşımları yaptı. İhbar üzerine İçişleri Bakanlığı’nca “Amiri ya da üstlerinin icraatına karşı çıkmak ve bu hareketi toplu hale dönüştürerek, görev yapılmasını veya göreve çıkılmasını engellemek” suçundan meslekten çıkarıldı. M.S.T. yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara 15’inci İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtı. Mahkeme de 18 Haziran’da yürütmeyi durdurdu. 

HEDEFTE KİMSE YOK

Mahkeme kararında, anayasanın 25. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesine göre herkesin düşüncesini açıklama özgürlüğüne sahip olduğu, bu hakkın haber veya görüş alıp verme özgürlüğünü de içerdiği vurgulandı. M.S.T.’nin Facebook paylaşımlarının ‘davacının kişisel görüşlerinin ifade edilmesinden öteye gitmediği, herhangi bir kişi ve kurumu hedef alıp hakaret etmediği’ belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X