Gezi’de “çıkan göz” için komiserin ifadesini aldı

İstanbul adliyesindeki makamında rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, ölümünden bir hafta önce, Gezi Parkı’na eylemlerine katılan Okan Özçelik adlı gencin biber gazı kapsülüyle gözünün kör edilmesine ilişkin soruşturmada, 2’si

Gezi’de “çıkan göz” için komiserin ifadesini aldı

Okan Özçelik, 1 Haziran 2013’te polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet ettiği gözünü kaybetmişti. Bu soruşturmayı da yürüten şehit savcı Kiraz’ın, görüntülere ilişkin bilirkişi raporunun kendisine ulaşmasının ardından, 17 Mart’ta bir komiser yardımcısı ve 5 polisin, 24 Mart’ta da bir komiser yardımcısının şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığı belirlendi.

POLİS: RASTGELE ATEŞ EDİLDİ

Çevik Kuvvet Şubesi’nde Komiser Yardımcısı olarak görev yapan S.S., 24 Mart’ta alınan ifadesinde, o gün geri çekildikleri sırada atılan taşla bir polisin yaralandığını, baygınlık geçiren polisi öbek içerisine alarak döndüklerini belirtti. 

S.S., şöyle devam etti: ‘Yanında ZET silahı bulunan memur da yaralıyı taşıyordu. Taşlar üzerimize gelmeye başlayınca, kim olduğunu bilmiyorum ancak bir arkadaşımız, ‘Ölüyoruz, sen niye ateş etmiyorsun’ diye gazcı arkadaşa çıkıştı. Taş saldırısı artmaya devam edince gaz arkadaş tüfeğini omzundan indirdi. Ve o anda doldurdu, rastgele ateş etti. Ben gazcı personeli ve orada bulunan diğer arkadaşları tanımıyorum.’ 

DHKP-C’YE 5 TUTUKLAMA 19 GÖZALTI

İstanbul Okmeydanı’nda terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5’i tutuklanırken, Ankara’da gözaltına alınan 19 kişi ise tutuklanması talebiyle adliyeye gönderildi.

İstanbul’daki mahkeme, soruşturma kapsamında İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski’nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 2 kişiyi serbest bıraktı. Savcılık sorgusunun ardından 6’sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 12 kişi serbest kalmıştı. 

Ankara’da ise DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 zanlı ise, emniyetteki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

“HİÇKİMSE AVUKATIN KILINA DOKUNAMAZ”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Yalova Barosu’nun törenine sert konuştu. 

Avukatların hedef tahtasına oturtulmak istendiğini savunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Hiçkimse avukatın kılına bile dokunamaz, dokundurtmayız. Biz ayrıcalığın peşinde değiliz. Bizim çantamızı, kendi özel mektubumuz değil, müvekkilin mektubu, özel, yani yurttaşın özeli olduğu için kimse elle açıp arayamaz. Fakat aramızda ‘Çantalarımızı X- Ray’e koymayacağız, kendimiz duyarlı kapıdan geçmeyeceğiz diyen yok. Hakim de savcı da avukat da adliye personeli de geçecek. Adliyeye giren koliler de geçecek. Bu hafta içinde HSYK ile sorunu tam olarak çözebileceğimizi düşünüyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X