Gıda fiyatlarının düşüş eğilimini koruması bekleniyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, yılın ilk çeyreğinde gıda fiyatlarında bir artış yaşandığını, ancak ikinci çeyrekten sonra fiyatların düşüş eğilimine girdiğini söyledi.

Gıda fiyatlarının düşüş eğilimini koruması bekleniyor

Enflasyon oranını aşağı çeken gıda fiyatlarının yıl sonuna kadar düşüş eğilimini koruyacağını savunan Kopuz, özellikle Ramazan ayında piyasada bir hareketlilik yaşandığını ifade etti. İç pazarın 2015’te 360 milyar lira büyüklüğe ulaştığını, bu yıl ise yüzde 5 büyüme hedeflediklerini aktaran Kopuz, bu yıl sektörün 2015’teki 12 milyar dolar ihracatın altına düşmeyeceği öngörüsünde bulundu.

SEKTÖRÜN İTHALATI AZALDI

Kopuz, gıda ve içecek sanayisinde faaliyet gösteren işletme, istihdam edilen kişi ve yabancı sermayeli firma sayısında 2014’ten bu yana artış olduğuna işaret ederek, gıda ve içecek sanayinin Türkiye’nin Gayrisafi Yurt içi Hasılası’na da (GSYH) önemli katkı yaptığını söyledi. Kopuz, “TÜİK verilerine göre, sektörümüzün Türkiye GSYH’sine katkısı, 2015 yılı itibarıyla 371 milyar liraya çıktı. Sektörün ithalatı da 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 7,8 azalışla 5,7 milyar dolar oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X