Gıda perakendecileri Bursa’da buluştu

Türkiye’nin önde gelen perakende kuruluşları ve gıda servis zincirlerinden oluşan Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Şaypa’nın ev sahipliğinde Bursa’da toplandı.

Gıda perakendecileri Bursa’da buluştu

Berussa Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Can Özbay (Şaypa), Galip Aykaç (BİM), Haluk Alpay (Obase), Mustafa Songör (Makro), Sıtkı Erben (Adese), Kaan Ünver (Metro), Nil Timur (Kipa) ve Mert Özay (CarrefourSA) katıldı. 

Toplantıda GPD’nin 2016 hedefleri masaya yatırılırken önümüzdeki günlerde sektörün verimliliğini artırmak adına atılacak adımlar değerlendirildi. Nihat Özdemir, sektörün 40 milyar dolarlık ciro yapısı, 24 bin satış noktası ve 245 binin üzerinde istihdam olanağıyla Türkiye ekonomisinin dinamoları arasında yer aldığını vurguladı. Tüketici odaklı gelişimde verimliliği artırarak her kesimin kazanacağı bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, Bursa’da gerçekleştirilen toplantı için Şaypa ailesine teşekkür etti.

ÖNEMLİ PROJELER VAR

Şaypa Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay da GPD’nin nitelikli iş gücünü perakende sektörüyle buluşturmak için önemli projeler hazırladığını kaydetti. Şaypa’nın Bursa’da bu açığı gidermek adına Şaypa Akademi’yi hayata geçirdiğini vurgulayan Özbay, ”Perakende sektörünün en büyük problemlerinden biri eleman açığı. GPD olarak istihdam oluşturmaya yönelik projeleri önemsiyoruz. Çalışan kaynağımızı eğittiğimiz kadar başarılarımız artacaktır” dedi. Toplantının ardından GPD heyeti, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Karaloğlu, kent ve ülke ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı perakende sektörü temsilcilerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X